Jag led under många år av svår akne. Det kom och greppade tag om mig runt 13-års ålder och det tog många många år innan det äntligen gav med sig. Jag hade nått halvvägs till pensionsålder innan jag först blev av med mina svåra besvär.

Lidandet som kan skapas av akne

Att få en finne kan förstöra en dejt eller som längst göra dig lite blyg och inge en känsla av obekvämhet. Att drabbas av akne är något som kan vara världsomvälvande. Det är en hemsk sjukdom och det är precis vad det är. En sjukdom. Jag hade tur och min akne var som mest aggresiv på armar och ben men trots det led jag och kände mig allt ifrån vacker. Det gav mig ett skönhetskomplex utan dess like samt ärr över armar, ben, ansikte och kropp. Jag vägrade ha kjol och använde bara kortärmat om det var runt 40 grader varmt ute och långärmat skulle göra så jag svettates och det sved över hela kroppen. Usch, hemska minnen och jag läste en studie där det beskrev hur många människor där ute som faktiskt lider av kronisk akne och aldrig blir av med den. En ohyggligt många människor går dagligen med skönhetskomplexen jag tidigare bar på.

Jag kan fortfarande skämmas över mina ärrade ben och armar. Men det är ingenting i jämförelse med den 15-åriga flicka som aldrig ville bära kjol eller kortärmat.

Jag vann över min akne men inte utan hjälp

Jag lyckades tillslut skaka av mig aknebesvären och idag lider jag bara av någon enstaka vuxenfinne här och där, vilket är väldigt skönt. Men det var inte helt utan hjälp, jag kontaktade läkare, fick rekommendationer från läkemedelsverket och testade alla möjliga produkter utan framgång. Tills jag insåg att internet var här med sin skönhet och jag lyckades lokalisera en hemsida som hade en väldigt bra lista över de bästa behandlingarna för akne. Där fann jag även diverse guider på hur man lokaliserar sina problem och jag tänkte posta dessa nedan då jag tycker att de är otroligt bra att använda sig av för att kunna hitta olika anledningar till varför man får utbrott.

De har kategoriserat dem efter område och det finns för både ansikte och kropp vilket bör kunna hjälpa alla oavsett var de fått finnar någonstans.

Bodymap annsiktet
BodyMap från Hälsocoachen

Tydligen så är anledningen till att du får finnar väldigt olika och beroende på vart du får dina utbrott, vare sig det är på kroppen eller i ansiktet så finns det många naturliga vägar att gå för att försöka lindra utbrotten. När du väl förstår hur kroppens olika system kan få dig att bryta ut så är det även mycket lättare att hitta anledningen till finnarna och försöka motverka och behandla dem. En procedur som inte bara tar lång tid utan man kan även behöva testa olika behandlingar eller livsstilsförändringar för att hitta rätt.

Bodymap annsiktet
Body Map från Hälsocoachen.se.